Többféle salátát írok le, így mindenki válaszhat kedvére.
Közös hozzávalók: Uborka, (fürtös, vagy kígyó) só, (esetleg ételízesítő) kapor, fokhagyma
További hozzávalók, olíva olaj, tejföl, joghurt, mustár, almaecet, cukor, vagy szorbit.
Nagyanyám salátája: Besózom a meghámozott, majd felszeletelt uborkát, kicsit állni hagyom, kicsavarom, majd almaecettel, kevés cukorral, vagy szorbittal, apróra vágott fokhagymával, vagy fokhagymaporral keverem. Apróra vágott, vagy szárított kaprot is teszek hozzá, és összekeverem. Néhány órára hűtőbe teszem, majd ismét megkóstolom. Ha szükséges utánaízesítem, mert az állás következtében változhat az íze.
Tzatziki: 3 kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, megsóztam, majd kicsavartam. Tejföl és joghurt keverékét tettem hozzá, 450 grammot. Csinálhatjátok szimplán joghurttal, vagy tejföllel is, de a hazai joghurt nem azonos a Görög sűrűségével. 5 nagy gerezd szétnyomott fokhagyma, apróra vágott kapor, és egy kávéskanál mustár lett még hozzákeverve.
Tejfölös uborkasaláta: A fürtös uborkát meghámoztam, majd 4 mm-es szeletekre vágtam. (Lehet gyalulni is a vastagabb fokozattal.) Megsóztam, és egy órát állni hagytam. Ezalatt levet engedett, amit leszűrtem róla. Csak annyi tejfölt tettem rá, amennyivel laza állagú lett a massza. Nem az volt a célom, hogy sűrű legyen, megálljon benne a kanál. (készíthető tejföl, és joghurt keverékéből is.) 1 kanál extra szűz olívaolajat és kevés szárított kaprot adtam még hozzá. (frissen vágott még jobb) Granulált fokhagyma is került a keverékbe, és kevés frissen őrölt bors.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.