Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Tyúk húsleves

felvitel dátuma: 2020-05-17 16:09:52       mai nézettség: 1       nézettség: 334
részletes recept
Tyúk húsleves
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók: 1 tyúk, 1,50 kg, 3 - 4 db sárgarépa, 3 – 4 fehérrépa, 1 db karalábé, 1 db. zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 karika zeller, 1 csokor petrezselyem zöld, szemes bors,3 cikk fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2- 3 db karfiol rózsa db  5 l víz

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 240 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A megtisztított feldarabolt húst odatesszük a hideg vízbe főni, teszünk sót bele, először csak keveset ha lassan felfőtt leszedjük róla a habot, és belerakjuk a zöldségeket.  Ha a zöldségekkel is   ismét leszedjük róla a habot, és szép lassan főzzük, hogy ne legyen zavaros a levesünk. A paprika, paradicsom és a petrezselyem zöldet, fél fövéskor tesszük bele. Majd ízlés szerint sózzuk. A Tyúknak 3 – 4 óra főzés kell, csirkének 1,50 perc de annak 3 l víz kell csak, hogy finom legyen a leves mivel a csirke gyenge.

Lehet csiga tészta , vagy vékony metélttel tálalni. Ez külön sós vízbe kell kifőzni nem levesbe bele főzni


Szakács: IlonaB


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*