-----nagyon finom
Zsemle
Karamell öntet:
Hozzávalók:
-Tetsőleges mennyiségű cukor
-forral utána lehűtött víz
Zsemle
Elkészítés:
1 órán át kelesztjük, zsemlényi darabokat szaggatunk belőle és lisztezett deszkán letakarva pihentetjük 30 percig. Tetejét sütés előtt attól függően, hogy édes vagy sós, díszítjük.
Először nagyon ragadósnak tűnik a tészta, de nem kell félni, ilyennek kell lennie.
Sós: tetejét enyhén cukros tejjel megkenjük és durva sóval, szezámmaggal, vagy chilivel szórjuk
Édes: nagyon cukros (szirupot készítünk a tejből) tejjel megkenjük és cukorral megszórjuk (ez majd karamellizálódni fog rajta)
Cukrozott tejföllel tálaljuk, én készítettem még hozzá karamell öntetet.
Karamell öntet:
Elkészítés:
A cukrot edényben megolvasztjuk, vigyázva arra, hogy ne égjen meg, csak karamellizálódjon. Lassan, kicsi adagokban hozzá adagoljuk a vizet (vigyázat habzani fog) amíg a kellő folyósságú és sűrűségű állapotot el nem érjük. Amikor teljesen kihűl és esetleg nagyon besűrűsödik még adhatunk hozzá vizet.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.