25 dkg kölest szitán át jól lemosok. 2 és félszeres vízben főzöm, először felforralom, majd közepes lángon megfőzöm. Kevergetem. (Kb. 20 perc.)
Leszűröm a kölesről a vizet, ha maradt rajta. De nem marad, elfővi szépen.
Elkeverem 3,5 dl kókuszitallal (vagy más növényi tejjel), 1 jó nagy bio citrom reszelt héjával, - citrom levét a legvégén keverem hozzá, hogy a vitamint megőrizze -, 6 ek. barna nádcukorral.
Hozzáadok 10-12 dkg rizsdarát, mindezzel együtt főzöm, állandóan kevergetve, míg besűrűsödik. Hűlni hagyom.
Közben kevés vaj/olajon zsemlemorzsát pirongatok, aranybarnára.
A masszából gombócokat formálok, a morzsába forgatom.
Lehet cukros darált mákba vagy dióba, mogyoróba, pisztáciába… is.
Tejföllel, porcukorral tálalom. (VEGÁNOK növényi magföllel, akkor tejmentes is.)
Friss idénygyümölcsök vagy gyümölcsszósz is színesítheti, ízesítheti.
(20 db gombóc lett ebből az adagból.)
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.