A tökfőzelékhez:
1 db közepes méretű zsenge főzőtök
kapor
1 ek só
2-3 ek tejföl
3-4 ek rizsliszt
ecet (opcionális)
1 ek cukor
70 dkg pulykacomb filé
2 ek zsír, vagy olaj
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 dl száraz vörösbor
1 ek pirospaprika
őrölt bors
só
A tököt megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és legyaluljuk, abban az edényben, amiben főzni fogjuk lesózzuk, és állni hagyjuk,kb egy fél órát.Ezt követően annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott kaprot is, a forrástól számított pár perces főzés a töknek elég. Egy kis tálkában a tejfölt, a rizsliszttel kevés vízzel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd ezzel behabarjuk a főzeléket, kb 5 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Végül ecettel, cukorral, ha szükséges még sóval ízesítjük.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és a zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a négybe vágott paradicsomot (télen használhatunk lecsót) és puhára pároljuk.
Rádobjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor sóval, borssal, pirospaprikával megszórjuk és lefedve addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ügyeljünk rá, hogy az elfőtt levet vízzel mindig pótoljuk,.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.