fél kg megtisztított, lereszelt tök
1 kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál só
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál ételecet
1 evőkanálnyi kockára vágott kapor (nekem mindig van a fagyasztóban)
2 evőkanál liszt
1 kispohár tejföl
Először a tököt megtisztítom, kettévágom, majd meghámozom. Utána még a két fél db tököt kettévágom hosszában, s kanállal kiveszem a magházát. Utána nagyobb sajt reszelőn lereszelem.
A vöröshagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, s rárakom az étolajra, amit kicsit megpirítok. Utána rászórom a reszelt tököt, kicsit átkeverem, majd felöntöm kb. fél liter vízzel. Belerakom a sót, a kristálycukrot, a kaprot, s kb. 20 percig főzöm közepes fokozaton.
Közben a tejfölt villával összekeverem, s egy bögrébe rakom, majd kb. 2 evőkanálnyi vizet rakok bele, meg a lisztet, s újra átkeverem.
Ha letelt a 20 perc, akkor beleöntöm a tökbe a tejfölt. Kb. 8-10 percig főzöm. Félidőben ráöntöm az ecetet is. Majd megkóstolom, ha finom édes-savanykás, akkor el is készültünk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.