Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Tojásos galuska, újhagyma pestóval.

felvitel dátuma: 2015-04-04 19:01:55       mai nézettség: 1       nézettség: 858
részletes recept
Tojásos galuska, újhagyma pestóval.
Hozzávalók 2 személyre:
A galuskához
3 tojás,
6 ek. finomliszt,
6 ek. rétesliszt,
csipet , kevés víz.
 
A tojásos masszához:
3 tojás,
3 ek. tejszín,
1 ek. pesto. vagy kevés petrezselyem zöld,
kevés , őrölt bors,
újhagyma a tálaláshoz.
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A galuska hozzávalóit lazára kavarjuk, majd lobogó vízbe szaggatjuk. Ha a víz színére jönnek a galuskák, leszűrjük. A kikavart masszát, nem kell pihentetni! Azonnal szaggathatjuk!
A leszűrt galuskákat felforrósított serpenyőben, libazsíron, vagy más zsiradékon megforgatjuk, majd ráöntjük a tojásos, tejszínes masszát.
A keveréket hozzáadva a galuskákhoz, addig sütjük, míg össze nem áll a tojásos massza. Frissen őrölt borssal, friss, karikára vágott újhagymával tuningolunk rajta.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*