Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Tojásleves buggyantott tojással.

felvitel dátuma: 2015-01-20 18:28:30       mai nézettség: 1       nézettség: 753
részletes recept
Tojásleves buggyantott tojással.
Hozzávalók 2 személyre:
1 kanál zsír,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál liszt,
1 kávéskanál köménymag,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
, őrölt bors,
néhány babérlevél,
kevés friss petrezselyem,
2 friss tojás. Ha buggyantott tojást is adunk hozzá akkor +2.
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Ez a leves, szinte ugyanúgy készül mint a köménymagleves, ami a legegyszerűbb rántott leves. A különbség mindössze annyi, hogy keverés mellett, enyhén felvert tojást csurgatunk bele. Buggyantott tojással még finomabb!

A zsírt felforrósítom, majd megpirítom a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett, őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, hogy bőven ellepje.  Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, (elhagyható) és felforralom. A lazán felvert tojásokat külön tálban felverem kicsit, majd keverés mellett a fazékba csorgatom. Én a felkavart levesbe a fazék szélén szoktam csorgatni, mert akkor nem áll össze a tojás. Még szebb, amikor buggyantott tojást is adunk hozzá! Ezt meg lehet külön is főzni sós, enyhén ecetes vízben, de belefőzhetjük a kész levesbe is. Csak ellenőrzött tojást használjunk, külön, kis tálkában felütve!

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*