Ez a leves, szinte ugyanúgy készül mint a köménymagleves, ami a legegyszerűbb rántott leves. A különbség mindössze annyi, hogy keverés mellett, enyhén felvert tojást csurgatunk bele. Buggyantott tojással még finomabb!
A zsírt felforrósítom, majd megpirítom a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett, őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, hogy bőven ellepje. Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, (elhagyható) és felforralom. A lazán felvert tojásokat külön tálban felverem kicsit, majd keverés mellett a fazékba csorgatom. Én a felkavart levesbe a fazék szélén szoktam csorgatni, mert akkor nem áll össze a tojás. Még szebb, amikor buggyantott tojást is adunk hozzá! Ezt meg lehet külön is főzni sós, enyhén ecetes vízben, de belefőzhetjük a kész levesbe is. Csak ellenőrzött tojást használjunk, külön, kis tálkában felütve!
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.