Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Tócsni, Lapcsánka (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2025-02-22 12:31:03       mai nézettség: 1       nézettség: 108
részletes recept
Tócsni, Lapcsánka (Gluténmentes)
Hozzávalók 2 személyre:

3-4 db közepes burgonya

1 db tojás

2-3 ek tejföl

egy darabka póréhagyma

1 ek aprított metélőhagyma

2 csapott ek Miklós’ Universal mix liszt

2 ek reszelt sajt

1 tk só

½ mk őrölt fekete bors

5 ek napraforgóolaj a sütéshez

A tetejére:

2 dl tejföl

5 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást összekeverjük a tejföllel, belekeverjük a krumpliba az összeaprított póréhagymával, metélőhagymával, liszttel, reszelt sajttal együtt. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és a masszából evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával laposra simítjuk. Nagyon lassan megsütjük az egyik oldalát (ha nem sül át eléggé, nehéz lesz megfordítani, széteshet), aztán átfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is. Tálaláskor tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*