3-4 db közepes burgonya
1 db tojás
2-3 ek tejföl
egy darabka póréhagyma
1 ek aprított metélőhagyma
2 csapott ek Miklós’ Universal mix liszt
2 ek reszelt sajt
1 tk só
½ mk őrölt fekete bors
5 ek napraforgóolaj a sütéshez
A tetejére:
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
A krumplikat meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást összekeverjük a tejföllel, belekeverjük a krumpliba az összeaprított póréhagymával, metélőhagymával, liszttel, reszelt sajttal együtt. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és a masszából evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával laposra simítjuk. Nagyon lassan megsütjük az egyik oldalát (ha nem sül át eléggé, nehéz lesz megfordítani, széteshet), aztán átfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is. Tálaláskor tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.