Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Thai marhahús wokban

felvitel dátuma: 2019-11-05 14:24:21       mai nézettség: 1       nézettség: 443
részletes recept
Thai marhahús wokban
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg marhahátszínt megtisztítok és 1x1x4 cm-es csikókra felvágom
1 db kaliforniai paprikát és 2 db sárgarépát vékony hasábokra, 1 fej lila hagymát pedig félkarikákra vágom.
2 gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágom, és kb 2 dkg gyömbért lereszelem.
40 dkg brokkolit rózsáira szedem. Én ezt külön megpároltam és csak a végén adtam az ételhez.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A serpenyőt felteszem a tűzhelyre és jól felhevítem. Közben a húsra öntök 2-3 evőkanálnyi szezámmag olajat, és összekeverem.
Jobb szeretem a zsiradékot a húsokra tenni és összeforgatni, mert így a hús minden oldala kap belőle és így kevesebb zsiradékot használok.
Azért hogy a serpenyő mindig forró legyen és két reszeltben készítettem el a húst.
A hús felét a forró serpenyőbe dobtam, finoman sózom, rászórom a lapokra vágott fokhagyma és a gyömbér felét. Rázogatva pirítom. Egy tálba félreteszem, míg a hús másik felét is megpirítom. Hozzáadom a félretett pirított húst is. Ekkor hozzáadom már elkészített zöldségeket és rázogatva megpirítom. Rálöttyintek egy kevés rizsecetet (vagy rizsbort) (ízlés szerint), 5-6 evőkanál szójaszószt, 2 dl vizet és ha szükséges sózom. Erős lángon forraljuk.
Frissen, forrón tálaljuk.

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*