40 dkg marhahátszínt megtisztítok és 1x1x4 cm-es csikókra felvágom
1 db kaliforniai paprikát és 2 db sárgarépát vékony hasábokra, 1 fej lila hagymát pedig félkarikákra vágom.
2 gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágom, és kb 2 dkg gyömbért lereszelem.
40 dkg brokkolit rózsáira szedem. Én ezt külön megpároltam és csak a végén adtam az ételhez.
A serpenyőt felteszem a tűzhelyre és jól felhevítem. Közben a húsra öntök 2-3 evőkanálnyi szezámmag olajat, és összekeverem.
Jobb szeretem a zsiradékot a húsokra tenni és összeforgatni, mert így a hús minden oldala kap belőle és így kevesebb zsiradékot használok.
Azért hogy a serpenyő mindig forró legyen és két reszeltben készítettem el a húst.
A hús felét a forró serpenyőbe dobtam, finoman sózom, rászórom a lapokra vágott fokhagyma és a gyömbér felét. Rázogatva pirítom. Egy tálba félreteszem, míg a hús másik felét is megpirítom. Hozzáadom a félretett pirított húst is. Ekkor hozzáadom már elkészített zöldségeket és rázogatva megpirítom. Rálöttyintek egy kevés rizsecetet (vagy rizsbort) (ízlés szerint), 5-6 evőkanál szójaszószt, 2 dl vizet és ha szükséges sózom. Erős lángon forraljuk.
Frissen, forrón tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.