Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Tésztás zöldségleves májas gombócokkal

felvitel dátuma: 2016-05-12 06:38:46       mai nézettség: 1       nézettség: 2150
részletes recept
Tésztás zöldségleves májas gombócokkal
Hozzávalók 4 személyre:

*1 nagy fej vöröshagyma

*4 ek olaj

*6 nagyobb krumpli

*1 közepes fej karalábé

*2 nagy szál petrezselyem

*3 nagy szál sárgarépa

*5 dkg Soós zabkocka tészta

*1 tk só

*0,5 kk őrölt bors

*1 tk házi ételízesítő(vagy 1 leveskocka)

*1 tk házi darált paprika

*1 tk fűszerpaprika

 

Gombóckákhoz:

*2 kis doboz májkrém

*1 nagy tojás

*3 púpos ek liszt

*3 ek zsemlemorzsa

*1 csapott kk só

*0,3 kk őrölt bors

*0,5 kk házi fokhagymakrém

*1-2 ek olaj

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit, a karalábét apró kockára vágjuk, a petrezselymet felkarikázzuk, a sárgarépát fél karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.

Utóbbit egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a répát, zöldséget és karalábét átforgatjuk rajta.

Felengedjük vízzel (ezt most nem mértem le), majd ízesítjük a fűszerekkel.

Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben a golyócskákhoz a májkrémet, a tojással, liszttel, zsemlemorzsával és a fűszerekkel, meg az olajjal simára keverjük.

A leveshez adjuk a krumplit, majd a masszából pici adagokat veszünk, két tenyerünk között apró golyókat sodrunk, majd a levesbe engedjük. Beleszórjuk a tésztát is.

A májas gombóckák addigra szépen megpuhulnak, mire a krumpli is megfő.

Ha szükséges, még ízesítjük sóval. Melegen kínáljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*