*1 nagy fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*6 nagyobb krumpli
*1 közepes fej karalábé
*2 nagy szál petrezselyem
*3 nagy szál sárgarépa
*5 dkg Soós zabkocka tészta
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő(vagy 1 leveskocka)
*1 tk házi darált paprika
*1 tk fűszerpaprika
Gombóckákhoz:
*2 kis doboz májkrém
*1 nagy tojás
*3 púpos ek liszt
*3 ek zsemlemorzsa
*1 csapott kk só
*0,3 kk őrölt bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém
*1-2 ek olaj
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit, a karalábét apró kockára vágjuk, a petrezselymet felkarikázzuk, a sárgarépát fél karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
Utóbbit egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a répát, zöldséget és karalábét átforgatjuk rajta.
Felengedjük vízzel (ezt most nem mértem le), majd ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a golyócskákhoz a májkrémet, a tojással, liszttel, zsemlemorzsával és a fűszerekkel, meg az olajjal simára keverjük.
A leveshez adjuk a krumplit, majd a masszából pici adagokat veszünk, két tenyerünk között apró golyókat sodrunk, majd a levesbe engedjük. Beleszórjuk a tésztát is.
A májas gombóckák addigra szépen megpuhulnak, mire a krumpli is megfő.
Ha szükséges, még ízesítjük sóval. Melegen kínáljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.