Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Tejszínes zöldborsófőzelék

felvitel dátuma: 2014-06-25 20:00:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1691
részletes recept
Tejszínes zöldborsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fejtett zöldborsó
1 kisebb lestyán levél
1 kis csokor petrezselyem zöld
1 kávéskanál cukor
400 g főzőtejszín
1 evőkanál keményítő
1 kevés és bors
1 evőkanál vaj, vagy olaj
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
 
A kifejtett zöldborsót, kevés vajon, vagy olajon megdinsztelem, kicsit megsózom, megborsozom, kávéskanálnyi cukrot teszek . Felöntöm annyi zöldség, vagy hús alaplével, esetleg vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt főzöm, közben a főzőtejszínt összekeverem a keményítővel.
Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve temperálom a keményítős habarást, jól elkeverem, majd a főzelékhez adom.
Az aprított, friss lestyán, és petrezselyem levelekkel újra felforralom, és ha szükséges, hús alaplével hígítom. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze, és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.
Az átlagosnál, kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni, bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék nagyon illenek hozzá.
Fázisfotók helyett inkább bemutatom, milyen feltétekkel lehet még tálalni.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*