Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Könnyű » Tejszínes pulykacsíkok

felvitel dátuma: 2015-05-07 20:22:54       mai nézettség: 2       nézettség: 1017
részletes recept
Tejszínes pulykacsíkok
Hozzávalók 1 személyre:
80 dkg pulyka felső comb filé
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g Meggle főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt
, frissen őrölt bors
1 csipet majoránna
1 dl száraz fehérbor
kevés olaj
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A pulykacombot felcsíkozzuk.
 
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk.
 
Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz. Megszórjuk kevés majoránnával, és felforraljuk.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*