Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Könnyű » Tejszínes csirkemell falatok, penne tésztán.

felvitel dátuma: 2013-10-13 12:08:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1458
részletes recept
Tejszínes csirkemell falatok, penne tésztán.
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 csirkemell filézve (kb 800 g.)
1 csomag penne tészta (500 g.)
2 kanál vaj
1 db hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
200 g főzőtejszín,
1 tojás,
kevés keményítő (liszt)
200 g. reszelt sajt,
, őrölt bors.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
 
 
A csirkemellet kifilézzük, majd apró darabokra vágjuk. (lehet csíkozni is)
Hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.
A penne tésztát, ételízesítős vízben megfőzzük.
A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk
A tejszínt kikeverjük a tojással, keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk
A serpenyőt a tűzről levéve, összekeverjük a húst, a mártással
Sütőtál aljára kevés vajat teszünk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük
Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez
Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta
Tálaláskor is adhatunk sajtot, valamint frissen, borsot őrölhetünk .
 
A saját oldalamon is olvashatsz róla:
 
 
 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*