Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » tejszínben sült csirkemell

felvitel dátuma: 2016-08-19 16:34:25       mai nézettség: 1       nézettség: 873
részletes recept
tejszínben sült csirkemell
Hozzávalók 1 személyre:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kisebb vöröshagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • Őrölt bors
  • Petrezselyemzöld
  • 1 piros paprika
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
  • 8 dkg vaj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a csirke húst, amit sóztunk, borsoztunk. A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott zöldség zölddel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, majd a húsra öntjük, és jól összekeverjük. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst, és a maradék sajttal megszórjuk, apróra vágott paprikával és zöldség zölddel díszítjük, és előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Szakács: Gita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*