Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Könnyű » Tejfölös paprikás csirke gnocchival

felvitel dátuma: 2024-11-29 11:48:08       mai nézettség: 1       nézettség: 80
részletes recept
Tejfölös paprikás csirke gnocchival
Hozzávalók 4 személyre:

1 db nagy fej vöröshagyma

2-3 ek napraforgóolaj

1 kg csirkecomb

2 tk fűszerpaprika

házi ételízesítő

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

450 g tejföl

1 ek liszt

1 csomag kész gnocchi.
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a combokat, kicsit sütjük nagy lángon, amíg kifehérednek. Megszórjuk a fűszerpaprikával, jól összeforgatjuk, aláöntünk kb. 1 dl vizet, beletesszük az ételízesítőt, sót, paprikát, paradicsomot, és kb. háromnegyed óra hosszat lassú tűzön főzzük. Közben belekukkantunk, hogy mennyi vizet engedtek a combok, ha kevés, öntünk még alá. Amikor kész, az 1 ek lisztet összekeverjük a tejföllel, felengedjük a csirke szaftjával, hozzáöntjük a csirkepörkölthöz, felfőzzük, és kész. Közben odateszünk egy fazékban vizet, ha felforrt beleteszünk 2 tk sót és a gnocchit. Kb. 2-3 perc forrás után feljönnek a víz tetejére, le lehet szűrni, és lehet fogyasztani a paprikás csirkével. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*