Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Tejfölös krumplileves

felvitel dátuma: 2015-04-27 08:03:54       mai nézettség: 1       nézettség: 962
részletes recept
Tejfölös krumplileves
Hozzávalók 1 személyre:
1 kg. burgonya,
2 szál sárgarépa,
1 fej hagyma,
1 szál petrezselyem, zöldjével együtt,
, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
néhány babérlevél,
1 kis pohár tejföl,
1 kanál liszt,
kevés almaecet,
1 kávéskanál cukor
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket is. A krumplit is hozzátéve, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk, néhány babérlevelet adunk hozzá. Kevés borsot, cukrot, és kevés ecetet, vagy almaecetet is teszünk a fazékba. Mikor a zöldségfélék, és a krumpli is puhára főtt, keveset kiveszünk a főzőléből, és lisztet, és tejfölt hozzáadva, csomómentesre keverjük. A habarásba belekavarjuk az őrölt pirospaprikát, majd a fazékba öntjük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva, felforraljuk
Lehet paprika nélkül, esetleg tejszínnel is készíteni a tejföl helyett, de habarás nélkül is, friss újkrumpliból. Nyáron friss zöldpaprika, és paradicsom is mehet a levesbe.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*