Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Könnyű » Tejfölös, babos krumplisaláta medvehagymával.

felvitel dátuma: 2014-05-10 08:14:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1442
részletes recept
Tejfölös, babos krumplisaláta medvehagymával.
Hozzávalók 2 személyre:
4 nagyobb krumpli,
kb. 200 g főtt gyöngybab, (más bab is használható, akár konzerv is)
1 csokor újhagyma,
1 kis csokor medvehagyma,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mustár,
kevés , és őrölt bors.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Az előáztatott babot sós, babérleveles vízben megfőzöm.  Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.
A krumplikat megmosom, majd héjastól  sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom. Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.
 
Önmagában, vagy sült húsok mellé köretként is kitűnő.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*