Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Tarhonyás hús

felvitel dátuma: 2015-02-12 18:29:43       mai nézettség: 1       nézettség: 864
részletes recept
Tarhonyás hús
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg. füstölt szalonna,
1 kg sertés lapocka
1 nagy fej hagyma,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
1 tk.. pirospaprika,
1 db. zöldpaprika, 
2 db. paradicsom,
1 dl. bor,
só, bors,
kevés köménymag,
25 dkg. reszelt tarhonya.
zsír.
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom. Felöntöm a borral, és Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (a paradicsom héja nem meg, így viszont eloszlik a pörköltben) Annyi vizet öntök hozzá hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm. Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és akkor amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*