Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tejtermék étel receptek » Sztracsatella desszert

felvitel dátuma: 2014-03-14 23:17:06       mai nézettség: 1       nézettség: 2021
részletes recept
Sztracsatella desszert
Hozzávalók 6 személyre:

fél  liter tej, 1 dl búzadara, 20 dkg cukor, 1 tojás sárgája, csipet , kb. 20 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 10 dkg margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)
Én maradék sült piskótát is tettem bele

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük
Sütemény összeállítása: kirakunk egy  tepsit vagy magasabb szélű edényt(jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csoki reszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A babapiskótához még csipkedtem közé tojásos piskótát is .A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék ét csokit. Min  egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva  szeletelhetjük .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*