fél liter tej, 1 dl búzadara, 20 dkg cukor, 1 tojás sárgája, csipet só, kb. 20 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 10 dkg margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)
Én maradék sült piskótát is tettem bele
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy tepsit vagy magasabb szélű edényt(jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csoki reszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A babapiskótához még csipkedtem közé tojásos piskótát is .A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék ét csokit. Min egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük .
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.