Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sztambul rózsája

felvitel dátuma: 2022-11-02 12:23:38       mai nézettség: 1       nézettség: 246
részletes recept
Sztambul rózsája
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók:
TÉSZTA:
60 dkg liszt
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
késhegynyi szodabikabona
tej
TÖLTELEKHEZ:
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg darált mák
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
mazsola
KRÉM:
1 l tej
3 vaniliás puding
25 dkg margarin
3 vaniliás cukor
20 dkg porcukor
MÁZHOZ:
2 ek kakaó
2 ek cukor
kevés viz
3 dkg margarin
kokusz reszelék.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta hozzávaloit összedolgozzuk annyi tejjel hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Amikor kész öt egyforma részre osztjuk. Ebből kettőt tepszi nagyságura nyujtunk külön-külön megsütjük, és félre teszük. A maradék 3 lapot kinyujtjuk és az alabbi töltelekkel meg kenjük. A margarint porcukorral habosra keverjük. Bele teszük a darált mákot , hozzá adjuk a lisztet , a sütöport a tejet a citrom reszelt héját és izlés szerint mazsolát jol összedolgozzuk . Ezután a lapokat megkenjük a töltelékkel ésfeltekerjük mint a bejglit. A tepsiben egymás mellé rakjuk a 3 tekercset, egyszerre sütjük , hogy összenőjenek. Amig sül elkészitjük a krémet. A tejböl és a pudingbol krémet fözünk hülni hagyuk. A margarint a vaniliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük és utána a pudingal összekeverjük. Az egyik tészta lap felét megkenjük a krém felével ráhelyezzük a 3 "beigli",tésztát ügyelve, hogy egyben maradjanak. Rásimitjuk a megmaradt krémet utána rátesszük a másik lapot. Csokimázzal vonjuk be , kakaóport cukorral és kevés vizzel elkeverjük ,bele dobjuk a margarint és lassú tüzön kevergetve sűrűre fözük , mikor kész és a tészta tetejére rásimitjuk. A mázra kokusz reszeléket szórunk.
Készítettem pár munka felvételt is esetleg kezdők részére.
1.Jó tanács:ha "mintás" közepű sütit szeretnél, ne simítsd el a tölteléket mielött beigliként feltekered,csak kanállal egyenletesen elosztva rakd a kinyújtott tésztára.
2.Először hosszában szeleteld fel
3.Végül - én 1,5 cm-es vastag szeletekre vágom-most láthatod a "rózsát" a töltelékben.
Szakács: Mária


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*