500 g sima liszt
500 g daraliszt
1,5 tk só
0,5 l sör
élesztő:
1 kis kocka élesztő
1 dl víz
30 g méz
Az élesztőt felfuttatjuk a mézes vagy cukros vízben.
Összegyúrjuk a összes a kenyér tésztát.
Konyharuhával letakarva kelesztjük kb fél órát, utána ismét átgyúrjuk. Hagyjuk még egyszer megkelni.
Ha megkelt a gyúrólapon 8 egyenlő részre osztjuk és kis cipó formákat gyúrunk belőlük.
Egy kivajazott torta formába helyezzük egymás mellé.
Így hagyjuk még kelni és utána mehet a sütőbe kb 30 percig.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.