Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Szivárvány torta vanília krémmel

felvitel dátuma: 2014-10-25 11:21:44       mai nézettség: 1       nézettség: 794
részletes recept
Szivárvány torta vanília krémmel
Hozzávalók 1 személyre:

A piskótához (egy lap):

 

3 db tojás

3 ek porcukor

3 ek finomliszt

3 ek víz

0,25 csomag sütőpor

vaj, liszt a forma kilisztezéshez

ételfesték, kék, piros, zöld, citrom

 

Elkészítés:

6db lapot kell sütni

 

Kivajazok és kilisztezek egy 24 cm-es tortaformát.

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet a lisztet  az ételfestéket és csomó mentesre keverem.

A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan beleforgatom a sárgájás masszába.

A masszát beleöntöm a formába, kicsit megkocogtatom, a tetejét elsimítom és sütőbe teszem.

 

Krémhez:

 

  • 1 l tej
  • 8 ek cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál keményítő
  • 4 db tojássárgája
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • Vanília aroma (ízlés szerint)
  • 25dkg vaj

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót összekeverünk
  2. Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
  3. A krémet kihűtjük és hozzákeverjük a vajat.

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

A piskótához (egy lap):

 

3 db tojás

3 ek porcukor

3 ek finomliszt

3 ek víz

0,25 csomag sütőpor

vaj, liszt a forma kilisztezéshez

ételfesték, kék, piros, zöld, citrom

 

Elkészítés:

6db lapot kell sütni

 

Kivajazok és kilisztezek egy 24 cm-es tortaformát.

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet a lisztet  az ételfestéket és csomó mentesre keverem.

A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan beleforgatom a sárgájás masszába.

A masszát beleöntöm a formába, kicsit megkocogtatom, a tetejét elsimítom és sütőbe teszem.

 

Krémhez:

 

  • 1 l tej
  • 8 ek cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál keményítő
  • 4 db tojássárgája
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • Vanília aroma (ízlés szerint)
  • 25dkg vaj

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót összekeverünk
  2. Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
  3. A krémet kihűtjük és hozzákeverjük a vajat.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*