3 tojás, különválasztva
1 liter tej, előzőleg felfőzve, lebőrözve
natúr málnalé
1 tasak vaníliáscukor
3 nagykanál cukor
A tejet a cukorral melegedni teszem. A tojássárgákat a vaníliáscukorral símára keverem, majd a forró tejbe csorgatom, kevergetve, hogy ne csomósodjon. Lassú tűzön főzöm. Közben a fehérjéket egy csipet sóval kőkeményre verem. Nem mixerrel. Mikor majdnem lobog a tej, evőkanállal beleadagolom a habot, s belecsorgatok egy kis málnalevet. Ha a hab megkeményedett, lezárom a tüzet, kihűlés után megy a hidegbe. Az se baj, ha lefagyaszatom, mert lesz vaníliás-málnás fagyim.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.