Főtt burgonya
Tojás
Rétesliszt
Csipet só
Zsemlyemorzsa
Vaj vagy olaj
Porcukor
A burgonyát megpucolom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt a burgonya leöntöm a vizet és összetöröm. Hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadok 1-2 tojást (attól függ mennyi a burgonya), és annyi lisztet amennyit felvesz. Pontos adagot nem tudom, szemlátomást készítem.A tésztát szétosztom amiből nudlit és gombócokat készítek. A gombócokra 0,5 mm vastag tésztát sodrok és elmetélem kb. 10x10 cm-es kockákra, Minden kockára egy darab szilvát teszek. A négy sarkát összecsípem és a fölösleges tésztát levágom. Kicsit golyóra formázom a kezemmel. A nudlit pedig úgy készítem, hogy veszek egy darab tésztát kezemmel kisodrom egy hosszú rúd alakúra és kis darabokat vágok belőlük, amit még megsodrok külön külön. Ha készen vagyok akkor vizet forralok és a forró vízba rakom a gombócokat (kis adagban, egyszerre csak 15-20 darabot) és addig főzöm, míg a tetejére nem jön fel az összes. A nudlit úgy szintén főzöm míg fent nem úsznak a víz teteján. Kiszedem leöblítem hideg vízzel, leszűröm és pici olajat vagy vajat csurgatok rá. A zsemlyemorzsát picit megpirítom és ebbe forgatom a gombócokat és a nudlit is. Én párat hagytam csak úgy (mesztelenül), mert a párom kakaósan szereti. Jó étvágyat.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.