*1 kg karfiol
*15 dkg liszt
*3 db tojás
*1 dl tej
*15 dkg zsemlemorzsa
*2 evőkanál szezámmag
*só
*olaj
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk és sós, forró vízben perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk.
A másodikba két tojást törünk, amit villával kicsit felverünk és tejjel lazítunk.
A harmadikba pedig a zsemlemorzsába szórjuk a szezámmagot, és összekeverjük.
A liszt-tojás-szezámmagos morzsa sorrendben beforgatjuk a karfiol rózsákat és forró olajban minden oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.