Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / panir ( zsemlemorzsa ) » Szezámmagos rántott karfiol

felvitel dátuma: 2016-06-04 14:15:49       mai nézettség: 2       nézettség: 1601
részletes recept
Szezámmagos rántott karfiol
Hozzávalók 4 személyre:

*1 kg karfiol

*15 dkg liszt

*3 db tojás

*1 dl tej

*15 dkg zsemlemorzsa

*2 evőkanál szezámmag

*

*olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk és sós, forró vízben perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.

Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk.

A másodikba két tojást törünk, amit villával kicsit felverünk és tejjel lazítunk.

A harmadikba pedig a zsemlemorzsába szórjuk a szezámmagot, és összekeverjük.

A liszt-tojás-szezámmagos morzsa sorrendben beforgatjuk a karfiol rózsákat és forró olajban minden oldalukat barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*