Szénhidrát csökkentett expressz croissant
Hozzávalók:
40 dkg liszt Diabet mix liszt
30 dkg Diabestar liszt
1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
1 evőkanál DW édesítő negyedannyi
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez
A vaj kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd hűtőben pihentetjük másfél órát. Ezután nyolc egyenlő részre vágjuk, egyenként kör alakúra, vékonyra kinyújtjuk. A hideg vajat lereszeljük, és a lapokat megszórjuk vele, úgy, hogy egymásra fektetjük. A felső lapra nem kell vaj. Ezután kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsibe, vagy tálcára tesszük, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Másnap lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe téve kezdjük el a sütést, a sütőt 180 fokra állítjuk. Kb. fél óra alatt készült el.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.