Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Szegedi vágott cipó

felvitel dátuma: 2015-07-12 10:01:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1275
részletes recept
Szegedi vágott cipó
Hozzávalók 4 személyre:
300 g. finomliszt,
200 g. rétesliszt,
2 dl. tej,
4 kanál napraforgó étolaj,
1 csomag szárított porélesztő,
1 kiskanál só,
1 kanál tejföl.
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A liszteket összekevertem az élesztővel, megsóztam, majd közepébe krátert csináltam, és beleöntöttem először az olajat, majd a tejet, és alaposan összedolgoztam a tejföllel is. 10 percig erősen dagasztottam kézzel, majd fél órát kelesztettem konyharuha alatt
 
Újra összedagasztottam, és ismét kelt fél órát. Nagyobb méretű vágódeszkámon négy felé osztottam, és kisebb cipókat formáltam a tésztákból. Nyújtófa nélkül ököllel kilapogattam a tésztákat, majd mint a leveles tésztát felhajtogattam. Fentről, alulról, majd mindkét oldalról. Újra kilapogattam ököllel, és a két szemben lévő oldalon lévő tésztát ismét felhajtottam. Megfordítottam, így a hajtogatott felület került alulra. Cipócskákat formáltam mind a négy golyóból, és kilisztezett tepsire sorakoztattam. Minden cipót a tetején slicerrel két helyen bevágtam, vízzel megspricceltem, majd előmelegített sütőbe tettem.
 
A sütő aljára a beindításkor kisebb vízzel teli edényt szoktam tenni, így most is így csináltam. Mikor minden cipócska aranybarnára sült, még egyszer megspricceltem őket. 
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/07/szegedi-vagott-cipo-vagy-valami-hasonlo.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hajdu István 2015 július 13

Ha nem vagy bátor, sosem fog sikerülni! Mi történhet? Fél kiló liszt kárba vész. Viszont tapasztalatot szerezhetsz!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*