Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Könnyű » Szalonnás kelbimbókrémleves

felvitel dátuma: 2025-01-24 20:59:10       mai nézettség: 1       nézettség: 77
részletes recept
Szalonnás kelbimbókrémleves
Hozzávalók 4 személyre:

1 db kisebb vöröshagyma

10 dkg füstölt, húsos szalonna

2 ek napraforgóolaj

50 dkg kelbimbó (friss vagy fagyasztott)

30 dkg burgonya

½ mk őrölt fehér bors

1 tk morzsolt majoránna

2 tk só vagy ételízesítő

2 dl főzőtejszín

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, megdinszteljük a fazékban maradt olajon, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát és a kelbimbót. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a megpirított szalonna egy részét és a majoránnát, felforraljuk. 20-25 percig főzzük takaréklángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd kivesszük a kelbimbók egy részét, a többit botmixerrel pürésítjük, visszatesszük az egészben hagyott kelbimbókat, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és még egyszer felforraljuk. Tálaláskor a megpirított szalonnát rászórjuk a leves tetejére. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*