1,5 kg héjában főtt krumpli
60 dkg csirkecomb
2 db vöröshagyma
2 db cukkini
1 ek só
A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, héját leszedjük és utána kb. fél cm vastag karikára
vágjuk.
A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk és hasonló karikákra vágjuk azokat is.
A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk és kb. 3 x 4 cm-es
darabokra vágjuk.
A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk.
Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is.
Hurkapálcikák egyik végét kihegyezzük, (vagy direkt erre a célra veszünk
fém pálcikákat) és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat.
Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit
és így tovább felfűzzük a hozzávalókat.
Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart.
Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a
hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben.
Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal.
A krumplikra ráhelyezzük ezeket a hurkapálcikákra felfűzött
rablóhusikat. Kb. 2 dl vizet alá öntünk, majd alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben,
kb. 30 percig sütjük 200 C-fokon.
Majd kivesszük, megnézzük és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb. 10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon.
Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük és savanyúsággal, akár céklával is
tálalhatjuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.