Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sült paradicsomszósz télire

felvitel dátuma: 2022-08-18 09:47:55       mai nézettség: 1       nézettség: 493
részletes recept
Sült paradicsomszósz télire
Hozzávalók 1 személyre:
Sült paradicsomos szósz-ahogy én készítem télire!
Próbáld ki a következő receptet, ha nem szeretsz hagyományos módon paradicsomot befőzni,az ötletet az interneten találtam.
Fotók a sajátom.
Hozzávalók:
1 nagy gáztepsi-mert ennek nagysága határozza meg a mennyiségeket, amit hozzzávetőlegesen adok meg, mert az ötletet én is az interneten találtam.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Tehát a tepsi alját vékonyan kikenem olivaolajjal, karikára vágott hagymával megszórom, /kb fél kg/, következő réteg szeletelt paprika, ezt már kicsit megsózom, kevés borssal, bazsalikommal, majoránnával, oregánóval meghintem, kevés kakukkfüvet is szórok rá,
Ennek a tetejére rakom a 8 szeletkére vágott, de egyben hagyott paradicsomszemeket, fejjel lefelé téve.
Meglocsolom kevéskeolivaolajjal, sütőbe teszem, addig sütöm.míg a paradicsom jól összefonnyad.
Ekkor kiszedem, kicsit hülni hagyom, majd az egészet aprítógépbe rakom, és jól összevágatom.Kb.0,5-0,8 cm-es paradicsomhéjak maradnak benne, ha nem szereted, passzírolom átangedheted, de mint tudjuk egészséges a rostos táplálkozás!
Utána az igy nyert masszát átfózöm lábasban, üvegekbe töltöm, 6-8 csepp greape cseppet teszek rá lezárás előtt, dunsztba teszem 1 napra.
Finom füszeres szósz lesz belőle, amit magában is lehet tésztával fogyasztani.

Próbáld ki!

Szakács: Mária


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*