Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Sült csirkecomb fokhagymaszósszal.

felvitel dátuma: 2015-05-12 16:14:13       mai nézettség: 1       nézettség: 983
részletes recept
Sült csirkecomb fokhagymaszósszal.
Hozzávalók 1 személyre:
1 kg. csirke felső combfilé
1 fej hagyma,
8 - 10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A csirkecombokat kifilézem, és a csontokat enyhén sós vízben felteszem főni. Az így keletkezett alaplét később felhasználom a szószhoz, de zöldségekkel, akár kitűnő leves is készülhet belőle. A filézett csirkecombokat befűszerezem sóval, borssal, majd  lefóliázva tepsibe teszem úgy, hogy kevés olajat öntök alájuk, és elkezdem sütni. A fóliát a legvégén leszedem, hogy enyhén megpiruljon a bőre.
Közben elkészítem a fokhagymamártást. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, megsózom, borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. a csontokból főzött alaplével. Mustárt is adok hozzá, és összeforralom. 
A közben megsült csirkecombokat a szósszal együtt tálalom.
a rizs köret, és a friss uborkasaláta nagyon illik hozzá, de mindenki választhat mást is kedve szerint.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*