Gyerekkoromban nem szerettem, de most már megszerettem.
kb. 40 dkg friss spenót
2 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj
1 gerezd fokhagyma
kb. 4 dl tej
1 teáskanál só (a főzővízbe)
1 mokkáskanál só
Én piacon szoktam friss spenótot venni, s abból készítem a spenótot.
Amikor spenót idény van, akkor veszek több zacskóval, s elkészítem, lefagyasztom, s ilyenkor csak előveszem, megcsinálom a rántást, s szinte 15 perc alatt készen is vagyok vele.
Ha friss spenótból csinálom, akkor jól megtisztítom, átmosom, leszedem a levél szárát, erezetét, s azt kidobom.
A megtisztított leveleket pedig sós vízben megfőzöm kb. 20 perc alatt.
Egy lábasba beleöntöm az étolajat, rászórom a lisztet, s gáz fölött addig keverem, amíg elkezd színesedni.
Ekkor félrehúzom, belerakom a fokhagymanyomón összetört fokhagymát, majd beleszórom az összevágott spenótot.
Visszateszem a tűzhelyre, megsózom, kicsit kevergetem, majd hozzáöntöm a tej felét, s szépen kevergetem, hogy oda ne égjen.
Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntöm.
Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor megkóstolom, hogy elég sós-e, s mégegyszer jól összekeverem.
Ha szükséges, még öntök hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a spenótunk.
Én sajtos-bundáskenyérrel szeretem.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.