Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Spenót bundáskenyérrel

felvitel dátuma: 2019-04-08 21:22:35       mai nézettség: 5       nézettség: 2116
részletes recept
Spenót bundáskenyérrel
Hozzávalók 4 személyre:

kb. 40 dkg friss spenót

2 púpos evőkanál liszt

2 evőkanál étolaj

1 gerezd fokhagyma

kb. 4 dl tej

1 teáskanál só (a főzővízbe)

1 mokkáskanál só

Előkészületi idő: 14 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Én piacon szoktam friss spenótot venni, s abból készítem a spenótot.

Amikor spenót idény van, akkor veszek több zacskóval, s elkészítem, lefagyasztom, s ilyenkor csak előveszem, megcsinálom a rántást, s szinte 15 perc alatt készen is vagyok vele.

Ha friss spenótból csinálom, akkor jól megtisztítom, átmosom, leszedem a levél szárát, erezetét, s azt kidobom.
A megtisztított leveleket pedig sós vízben megfőzöm kb. 20 perc alatt.

Egy lábasba beleöntöm az étolajat, rászórom a lisztet, s gáz fölött addig keverem, amíg elkezd színesedni.
Ekkor félrehúzom, belerakom a fokhagymanyomón összetört fokhagymát, majd beleszórom az összevágott spenótot.

Visszateszem a tűzhelyre, megsózom, kicsit kevergetem, majd hozzáöntöm a tej felét, s szépen kevergetem, hogy oda ne égjen.

Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntöm.
Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor megkóstolom, hogy elég sós-e, s mégegyszer jól összekeverem.

Ha szükséges, még öntök hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a spenótunk.

Én sajtos-bundáskenyérrel szeretem.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kovács Izabell 2019 október 18

Gyerekkoromban nem szerettem, de most már megszerettem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*