6 db tojás, 6 kanál porcukor , 6 kanál liszt, 1/2 cs sütőpor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 cs vaniliáscukor
csokis krém: 1cs csokis puding, 4 evőkanál kristálycukor, 6dl tej, 1/2 csokismeggy aroma sárga krém: 2 cs vaniliáspuding, 8dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 1/2 rumaroma, 4 db tojásfehérje, 3 dl habtejszín. Darált dió kb 3 evőkanálnyi. 1 tábla csoki 80 %-os, 2 2vőkanál tej. '1/2 dl tej + 1 teáskanál rumaroma.
6 tojásból piskótát sütöttem. A fehérjéket habnak felvertem a sárgáját külön a cukorral majd öszzekevertem a kettőt, hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, makd 5 perc után 170 fokon 20 percig sütöttem. Aztán kihűtöttem, előbb csíkokra majd kockákra daraboltam. Közben a csokis krémet elkészítettem, összefőztem a tejjel cukorral a paudingport, majd amkior egy picit hűlt hozzáadtam az aromát. A sárga krémet is ugyanígy megfőztem, illetve anikor egy picit kezdett vastagodni a tej a pudingtól akkor belekevertem és együtt főztem meg a tojáshabbal, amit a 4 tojásfehérjéből vertem fel. Ha kész belekevertem a z aromát és amikor kihűlt rétegeztem egy üvegtálban a piskóta kockákat (minden réteget meglocsoltam kevés tejjel amit előzőleg rumaromával kevertem), Az egy tábla csokit 2 evőkanál tejjel a mikróban olvasztottam összekevertem és a rétegek közé csurgattam. Felvertem a tejszínhabot és azt is közé ill. a tetejére tettem, egy kis dióval megszórtam és ment a hűtőbe.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.