Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Somlói galuska

felvitel dátuma: 2013-04-26 22:36:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1458
részletes recept
Somlói galuska
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csomag csokoládé pudingpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 liter tej
  • 4 ek cukor
  • 1 rumaroma
  • 10 dkg csokoládé
  • 4 db tojásból vizes piskóta
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítjük a vizes piskótát, amikor ez megvan apró kockákra vágjuk. Megfőzzük a pudingokat 1-1 liter tejben, úgy hogy folyós maradjon.  Egy jénaiba teszünk egy sor piskótát, meglocsoljuk a pudingokkal és egy kis rumaromával. Ezt addig ismételjük, amíg van piskóta.

A tetejére megolvasztjuk a 10 dkg csokit és rálocsoljuk. Egy pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*