Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Sertéskaraj kacsamájjal zöldborsóval és radicchio

felvitel dátuma: 2018-07-23 21:15:22       mai nézettség: 1       nézettség: 339
részletes recept
Sertéskaraj kacsamájjal zöldborsóval és radicchio
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tésztához:
1 csomag szárított élesztő (7 g), vagy 2,5 dkg friss,
150 ml natúr joghurt, ha nincs otthon tökéletes hozzá a tejföl is,
30 dkg liszt,
2,5-3 dkg vaj,
1 teáskanál sütőpor,
2 teáskanál porcukor,
1 teáskanál só.

Hozzávalók a raguhoz:
3 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1-2  csípős paprika,
30 dkg karaj,
só,
frissen őrölt bors,
1 teáskanál füstölt paprika,
30 dkg kacsamáj,
30 dkg zöldborsó,
kevés olaj.

1 kisebb fej radiccosaláta

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A naan kenyér elkészítése:
Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk és ruganyos tésztává gyúrjuk.
Az összeállított tészta tetejét liszttel meghintve és letakarva félretesszük pihenni kb. 45 percre.
Amint a tészta megkelt, a fenti mennyiséget 4 egyenlő részre osztva kinyújtjuk és kialakítjuk a naan kenyerünk formáját.
A grillre dobjuk és mindkét oldalukon addig sütjük amíg fel nem hólyagzik.
A lepénykenyerek mellé teszünk egy kis serpenyőben egy darabka vajat és egy összeroppantott fokhagymagerezdet.
A megsült naan kenyereket a fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük és tálaljuk.

A hús készítése:
3 fej vöröshagymát megpucolunk, majd csíkokra vágjuk, csipet sóval kevés olajon megdinszteljük, hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát, 1-2 pici csípős paprikát felszeletelve.
Rádobjuk a kockára vágott (kb 30 dkg) karajt, fehéredésig pirítjuk, majd ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, füstölt paprikával, kevés vízzel felöntjük és majdnem készre főzzük a karajt.
Mikor már majdnem megpuhult a karaj, hozzáadunk kb 30 dkg kacsamájat, (amit szintén felkockáztunk), és kb 30 dkg zöldborsót.
Ha szükséges utána ízesítünk és 10-15 perc alatt készre főzzük.
Az elkészült naan kenyerünket még melegen megkenjük a fokhagymával elkevert vajjal, rátesszük 1 tányérra.
A radicchio salátát nagyobb darabokra tépjük, rátesszük a tésztára,rámerünk 1-2 merőkanállal az elkészült raguból, félbehajtva tálaljuk.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1074011532740206&set=a.738054446335918.1073742024.100003941076473&type=3&theater

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*