Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Sárgaborsó gulyás pulykacombból

felvitel dátuma: 2015-05-29 08:31:24       mai nézettség: 4       nézettség: 1737
részletes recept
Sárgaborsó gulyás pulykacombból
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg. pulyka felsőcomb filé,
25 dkg. sárgaborsó (előtte beáztatva)
3 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
4 db. krumpli,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
kevés petrezselyem zöld,
kevés só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
tojás, liszt, víz a galuskához, vagy csipetkéhez.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A sárgaborsót előző este beáztatom, a húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára, vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott  fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve, fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Belekerül a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika, és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt. Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*