Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Sajtszószos rántott csirkemell

felvitel dátuma: 2016-03-13 20:32:25       mai nézettség: 1       nézettség: 645
részletes recept
Sajtszószos rántott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkemell

3 evőkanál liszt

2 tojás

5 evőkanál zsemlemorzsa

, bors

Olaj

A szószhoz:

3 dl főzőtejszín

1 teáskanál vaj

10 dkg reszelt parmezán

2 evőkanál tejföl

Friss petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.

Szakács: Gita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*