Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Szilveszteri ételek receptek » Sajtos-párizsis csavart rudak

felvitel dátuma: 2013-02-27 10:28:50       mai nézettség: 3       nézettség: 4959
részletes recept
Sajtos-párizsis csavart rudak
Hozzávalók 9 személyre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 tk
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 15 dkg párizsi
  • 1 szalámis tömlős sajt

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • 2 tk szezámmag

Átgőzöléshez:

  • 2 ek tej

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 13 perc

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a margarint és alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A virslit apróra kockázzuk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd téglalap alakúra, fél cm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük a tömlős sajttal.

A tésztalapot képzeletben kettévágjuk és az egyik felére szórjuk a párizsit, majd az üres felét ráfordítjuk.

Kézzel kicsit megnyomkodjuk a tésztát, majd háromujjnyi (kb. 4 cm) széles sávokat vágunk.

A sávokat hosszában kettévágjuk úgy, hogy felül, ahol ráhajtottuk, kb. 1 cm hosszan nem metsszük át, majd elkezdjük a két szárát összecsavarni.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.

Lekenjük a tésztás részt egy tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.

Hagyjuk kb. 25 percet még kelni.

180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

9 rúd lett ebből az adagból

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*