Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Átgőzöléshez:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A virslit apróra kockázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd téglalap alakúra, fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
A tésztalapot képzeletben kettévágjuk és az egyik felére szórjuk a párizsit, majd az üres felét ráfordítjuk.
Kézzel kicsit megnyomkodjuk a tésztát, majd háromujjnyi (kb. 4 cm) széles sávokat vágunk.
A sávokat hosszában kettévágjuk úgy, hogy felül, ahol ráhajtottuk, kb. 1 cm hosszan nem metsszük át, majd elkezdjük a két szárát összecsavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Lekenjük a tésztás részt egy tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Hagyjuk kb. 25 percet még kelni.
180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
9 rúd lett ebből az adagból
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.