Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / panir ( zsemlemorzsa ) » Sajtos medvehagymás panírban sült karaj,sült zsály

felvitel dátuma: 2015-04-06 17:43:20       mai nézettség: 3       nézettség: 2014
részletes recept
Sajtos medvehagymás panírban sült karaj,sült zsály
Hozzávalók 2 személyre:
Hozzávalók:
 
1 kg hullámos burgonya mirelit.
6-8 szelet sertéskaraj,  (a tepsi nagyságától,és személyek számától függ.Én 2 személyre készítettem.)
10 dkg füstöltsajt reszelve
1 marék zsályalevél frissen szedett
5 dl olaj
1 ek vágott medvehagymalevél
20 dkg panírmorzsa
2 db tojás
,bors,fokhagymapor 1 kk
2 ek liszt
3 ek vaj
3 ek olivaolaj
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
Elkészítése:
A karajt kissé kiveregetjük,és enyhén besózzuk.Félretesszük,és a panírt előkészítjük.
A morzsába fokhagymaport,sót,és borsot keverünk,majd 3 dkg parmezánsajtot,és a vágott medvahagymát.Felverjük a tojásokat,és 2 ek lisztet keverünk hozzá,hogy sűrű legyen.Ebbe a tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket,és a fűszeres morzsába.Egy sütőtepsit kibélaelünk alufóliával,és megöntözzük olivaolajjal.Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban.A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg,hogy finoman beleolvadjon sűléskor a húsba,és átadja kellemesen az aromáját.Előmelegített sütőbe toljuk,és alsó-felső sütésen süssük 170 fokon szép aranybarnára.Mielőtt elkészülne,mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstöltsajtot,és amikor ráolvad vegyük ki a sütőből.A hullámos burgonyát olajban kisütjük,és a végén a zsályaleveleket dobjuk a forró olajba,és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.Tálaljuk a burgonyával a hús mellé,és salátával,paradicsommal,vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.
Szakács: zsuzsimama


Film link: http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*