20 dkg darált marhahús
15 dkg reszelt cheddar sajt
1 ek Worcesteshire-szósz
1 kk mustár
1 kk kechup
1 dl sör
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
¼ jégsaláta
2 ek vaj
3 ek olaj
2 ek liszt
1,2 l marhahúsleves
Ecetes uborka ízlés szerint
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, mustárt, kechupot, sört, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, míg a hús megsül, a szaftja pedig besűrűsödik. Nem kell zsírjára sütni, egy kicsi szaft maradjon alatta. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve megvárjuk, míg zsemleszínű lesz, majd felengedjük a húsleves felével. A sajtot belereszeljük, ha elolvadt, hozzáöntjük a maradék húslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymás húst, ismét felforraljuk. Ekkor elzárjuk a gázt. A paradicsomot kétcentisre kockázzuk, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A paradicsomot belekeverjük a levesbe, 5 percig állni hagyjuk. A salátát fogyasztás előtt adjuk hozzá. Hamburgerzsemlével és ízlés szerint uborka-karikákkal kínáljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.