Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Sajtburgerleves

felvitel dátuma: 2014-01-25 17:16:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2110
részletes recept
Sajtburgerleves
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg darált marhahús

15 dkg reszelt cheddar sajt

1 ek Worcesteshire-szósz

1 kk mustár

1 kk kechup

1 dl sör

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

¼ jégsaláta

2 ek vaj

3 ek olaj

2 ek liszt

1,2 l marhahúsleves

Ecetes uborka ízlés szerint

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, mustárt, kechupot, sört, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, míg a hús megsül, a szaftja pedig besűrűsödik. Nem kell zsírjára sütni, egy kicsi szaft maradjon alatta. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve megvárjuk, míg zsemleszínű lesz, majd felengedjük a húsleves felével. A sajtot belereszeljük, ha elolvadt, hozzáöntjük a maradék húslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymás húst, ismét felforraljuk. Ekkor elzárjuk a gázt. A paradicsomot kétcentisre kockázzuk, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A paradicsomot belekeverjük a levesbe, 5 percig állni hagyjuk. A salátát fogyasztás előtt adjuk hozzá. Hamburgerzsemlével és ízlés szerint uborka-karikákkal kínáljuk.

Szakács: Tetovált lány


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*