Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Sajt alatt sült kefires hal

felvitel dátuma: 2014-09-04 17:29:40       mai nézettség: 1       nézettség: 3450
részletes recept
Sajt alatt sült kefires hal
Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 nagyobb szelet tengeri halfilé
  • 1 kk
  • 2 kk házi készítésű fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 ek olaj a tepsibe
  • 1 ek zsemlemorzsa a tepsibe
  • 1,5-2 dl kefir
  • 5 dkg reszelt trappista sajt

Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 23 perc

Elkészítés:
A halszeleteket hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, megszórjuk sóval.
A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.
A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket és meghintjük a borssal.
Egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat 4-4 perc alatt elősütjük. Külön olaj nem szükséges alá. A forgatáshoz érdemes egy lapát szerű konyhai eszközt használni, mert a halfilé könnyen törik.
Egy kisebb méretű jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.
A kefirt egy tálkába öntjük. Az elősütött szeleteket megforgatjuk benne, óvatosan, ne törjenek szét. Majd az előkészített jénaiba fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk és a reszelt sajttal befedjük a halakat.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk. Akik szeretik, citrommal is ízesíthetik.
Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*