25 dkg bulgur
8 dl víz
6 evőkanál tejpor
5 dkg vaj
1 egész citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanálnyi aszaltszilva (vagy mazsola)
csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)
Tálaláshoz:
baracklekvár, porcukor, fahéj
A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre,
s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd
beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszaltszilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük.
Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük,
nehogy leégjen.
Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk,
hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.)
Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojás sárgájához keverjük, rászórjuk a maradék
cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét.
A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az
egészet a bulgurhoz keverjük.
Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát.
180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s
átfordítjuk a tepsit, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön.
Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfujtat s tálalhatjuk.
Lekvárral, porcukorral, de akár fahéjjal is tálalhatjuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.