Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tészta ételek receptek » Rizsfelfújt bulgurral

felvitel dátuma: 2018-02-11 20:19:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1994
részletes recept
Rizsfelfújt bulgurral
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg bulgur 
8 dl víz 
6 evőkanál tejpor
5 dkg vaj 
1 egész citrom reszelt héja  
fél citrom leve
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanálnyi aszaltszilva (vagy mazsola)
csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)

Tálaláshoz:
baracklekvár, porcukor, fahéj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, 
s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd 
beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszaltszilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük. 
Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, 
nehogy leégjen.
Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, 
hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.)

Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojás sárgájához keverjük, rászórjuk a maradék 
cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét. 
A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az 
egészet a bulgurhoz keverjük.

Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát. 
180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s 
átfordítjuk a tepsit, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön. 

Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfujtat s tálalhatjuk.
Lekvárral, porcukorral, de akár fahéjjal is tálalhatjuk.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/279_Rizsfelfujt-bulgurral.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*