Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tejtermék étel receptek » Rizsfelfujt

felvitel dátuma: 2020-10-31 20:58:35       mai nézettség: 2       nézettség: 799
részletes recept
Rizsfelfujt
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg rizs

8 dl tej

5 dkg vaj

1 egész citrom reszelt héja

fél citrom leve

2 db tojás

10 dkg kristálycukor

1 evőkanálnyi aszalt-szilva, vagy mazsola

csipet só (a tojásfehérje felveréséhez)

Tálaláshoz:

lekvár, porcukor, fahéj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A tejet felrakjuk a tűzhelyre, s megmelegítjük. Közben a 2 csomag (1 doboz) rizst kibontunk, szűrőn jól átmossuk, majd beleszórjuk a tejbe. Beleszórjuk az aszalt-szilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük.

Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, nehogy leégjen.

Ha már megpuhult a rizs, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.)

Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojás sárgájához keverjük, rászórjuk a maradék cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét.

A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az egészet a rizshez keverjük.

Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a megfőtt rizst.

180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s átfordítjuk a tepsit, hogy a belső oldala legyen kívül, így egyformán átsül.

Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfujtat s tálalhatjuk.

Lekvárral, porcukorral, és fahéjjal is tálalhatjuk, ki hogy szereti.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*