4 tojás, 1/2 bögre cukor, 1/2 bögre napraforgó olaj, 1/2 bögre liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 2 db alma reszelve, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 marék mazsola, 2 tojás fehérje felverve.
A sütit Párom készítette, de mivel én vagyok a felelős a dokumentálásért, én osztom meg. A dicséret, Hajdu István Lászlónét, Balázs Erzsébetet illeti.
A hozzávalókat, a mazsola, és az alma kivételével összerobotolta, majd belekeverte a reszelt almát, és a mazsolát is.
Előmelegített sütőben, 20 percig sütötte 180 fokon, majd tűpróba után, a tetejére simította, a felvert tojásfehérjét. Ezután, felső sütéssel, addig pirította, míg a fehérjén karamell színű kéreg nem keletkezett.
Nagyon egyszerű, finom sütemény lett belőle.
A megszokott módon, blogot is írtam róla, amit itt megteklinthetsz:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/05/reszelt-almas-nem-szokvanyosan.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.