fél liter tej
7 evőkanál gríz
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanálnyi mazsola
1 csomag vaníliáscukor
kb. 10 dkg liszt (a panírozáshoz)
2 db tojás (a panírozáshoz)
kb. 10 dkg zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
2-3 dl étolaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
porcukor
lekvár
A tejbe belekeverjük a grízt, a kristálycukrot, a vaníliacukrot. Jól összekeverjük, s a tűzhelyre
tesszük.
Nagy lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük, nehogy leégjen.
Ha már jól besűrűsödött, akkor elzárjuk alatta a gázt.
Egy kisebb tepsibe beleöntjük, s jól elsímitgatjuk, hogy nagyjából egyforma, kb. 1 cm vastag-
ságú legyen.
Belerakosgatjuk a mazsolát. Hideg helyre rakjuk, hogy minél hamarább kihűljön,
de nem hűtőbe.
Ha már kihűlt, akkor felkockázzuk.
Én kb. 5x6 cm-esre vágtam fel.
Elkészítjük tányérokba a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, s minden darabot beleforgatunk, s
kisütjük.
Konyhai papírtörlőt teszünk egy nagyobb tányérba, s arra rakjuk rá a megsült tejbegríz
kockákat.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.