Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Rántott pontyfilé szálkamentesen

felvitel dátuma: 2015-07-13 15:34:05       mai nézettség: 2       nézettség: 2591
részletes recept
Rántott pontyfilé szálkamentesen
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg pontyfilé
3 ek finomliszt
2 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 ízlés szerint
1 ízlés szerint őrölt bors
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
A halhúst megmosom, és hosszában kettévágom
A hasa részét fél tenyérnyi darabokra vágom. A háta részét beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át a bőrét nem, így a szeletek egyben maradnak.
Amikor 3 cm-t beirdaltam levágom a szeletet. Ezt addig folytatom még végig nem érek az egész hal oldalon.  
Ha elkészültek a szeletek, sózom, ízlés szerint enyhén borsozom, és 30 percre hűtőbe teszem. 
Ezután a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, majd bő olajban kisütöm. 
Karácsonykor, ecetes, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá. 
Ezen túlmenően, bármilyen körettel kínálható.
 
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*