Ha még zsenge a patisszon, akkor nem hámozom, a magház is marad.
Ha idősebb, vastag héja van, levágom, ha kemény a magház, kikaparom. Vékonyra felszeletelem.
3 vörös- vagy fehér főzőhagymát felkarikázok.
Egy nagyobb tálba rétegezem a patisszont, hagymát, sózom, így tovább, amíg tart, a tetejére hagyma kerüljön. Egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap panírozom, liszt (csicseriborsóliszt), ezt egy nagyobb nylon zacskóba szórom, összerázom a patisszon szeletekkel, így sokkal gyorsabb.
Majd tojásba, házi zsemlemorzsámba forgatom, nagy serpenyőben kevés olajat aláöntve, fedő alatt aranybarnára, kissé ropogósra kisütögetem.
A hagymából készíthetünk francia hagymalevest, hagymasalátát, hagymás tojásrántottát, lecsóalapot, pörköltalapot…, semmi sem vész kárba.
Így elkészítve még a halnál is ízletesebb, csak szálka nélkül!
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.