Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Rántott karfiol

felvitel dátuma: 2015-08-30 09:36:21       mai nézettség: 5       nézettség: 1580
részletes recept
Rántott karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb karfiol rózsáira szedve
bors
fokhagyma granulátum
nagy szemű tengeri
szárított, reszelt citromhéj
morzsolt kakukkfű
csili
liszt
5 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.

Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben , fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.

Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tartármártással tálaljuk.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*