Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.
Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.
Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tartármártással tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.