Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Könnyű » Rántott gombafejek

felvitel dátuma: 2015-06-24 10:34:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1143
részletes recept
Rántott gombafejek
Hozzávalók 4 személyre:
csiperke gomba, (fejenként 3-4 db.)
, frissen őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez.
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk. A mérettől függően 3 - 4 gombát panírozunk személyenként
A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk
Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.
Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként. A tartármártás is illik hozzá!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*